0
Stegt lange med brasede kartofler, oliven, kapers, persille med sortkål

Stegt lange med brasede kartofler, oliven, kapers, persille med sortkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvidløgbredbladet persillepalmekål
0 min.
Grønt

Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver.

Rens og skær palmekål i grove stykker.

Skyl og hak persillen groft.

Kartofler i tern (forkogt)hvidløgkaperssorte Leccino oliven, uden stentørret knust chilicitron
3 min.
Brasede kartofler

Sæt en stor pande over på middelhøj varme. Kom olivenolie på, og tilsæt kartofler. Steg i 3-4 min. under jævnlig omrøring. 

Imens skærer du kulmulen i kuvertstykker, og dupper stykkerne tørre med køkkenrulle. Kom salt og peber på både skind- og kødsiden.

Når kartoflerne begynder at tage farve, tilsætter du en god klat smør, halvdelen af hvidløget, lidt salt, peber og evt. lidt chili efter smag.

Steg kartoflerne i yderligere 2 min. Vend oliven og kapers i efter smag, og riv lidt citronskræl over. Skru ned, og lad det stå og småstege, mens du steger fisk og kål.

langefilet uden skindpalmekålhvidløgcitron
10 min.
Fisk og kål

Tag en ny pande, tænd for høj varme og kom olivenolie på. Steg fisken i 3 min.

Kom en lille klat smør ved, og lad det bruse op. Vend fiskestykkerne, og steg dem i 30 sekunder. Tag straks fisken af panden, hvis du ikke ønsker den helt gennemstegt. Ellers skal du stege fisken i 3 min. på begge sider. Når fisken er taget af panden, kommes resten af hvidløget samt palmekål på panden og sauteres i 1-2 min. ved høj varme. 

 Giv kålen lidt citronsaft, salt og peber, og sluk for panden.

bredbladet persille
20 min.
Anretning

Vend den hakkede persille i de brasede kartofler, og server dem til fisk og kål med resten af citronen til.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?