Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, krydr med salt, og gem dem til senere.
Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Pil løget, og hak det fint.
Varm en kasserolle op ved middel varme. Steg løget i 1 spsk. olie pr. person, indtil de er gyldne.
Tilsæt tomatpureen og bouillonen, og steg i yderligere 30 sek. under omrøring. Kom speltkernerne i, og hæld vand i, indtil det dækker. Lad det simre indtil servering, og smag til med salt og ca. 1/2 tsk. honning pr. person.
1 min. før servering kommes fisken i, som derved tilberedes.
Skyl kålen grundigt, og pluk den i mundrette stykker.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Overfør kålene til en skål, og vend dem med creme fraiche. Smag til med salt, og top med de ristede nødder.
Servér fisken med spelt og flowersproutsalaten.
Kundekommentarer ()