0
Stegt torsk med palme- og grønkål, persillekartofler, champignonsovs & æbler

Stegt torsk med palme- og grønkål, persillekartofler, champignonsovs & æbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerbredbladet persille
1 min.
Kartofler

Kog kartoflerne møre i rigeligt, godt saltet vand. Dræn vandet fra, og vend kartoflerne med en klump smør og plukket og hakket persille. 

løgchampignonsfløde 38% (piskefløde)
5 min.
Champignonsovs

Skær champignons i skiver. Varm en passende gryde eller kasserolle op til høj varme. Steg champignons i lidt olivenolie og smør, indtil de er godt brunet af.

Hak hvidløg og løg fint. Skru ned for blusset, og tilsæt løg og hvidløg. Sauter under omrøring i ca. 3 min, indtil løgene er gyldne uden at være brankede. Krydr imens med salt og peber.

Hæld fløde i, og kog igennem. 

Blend med en stavblender, og smag til med salt og peber.

grønkålpalmekålrødt æble
15 min.
Kål:

Riv grøn- og palmekål fra stilken i mundrette stykker, og skyl begge dele grundigt! Skær æbler i tern.

Sæt en pande over ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i lidt god olivenolie og lidt smør i 2 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. 

Vend den stegte kål og æbleternene med lidt god eddike, salt og peber lige før servering.

torskefilet uden skind
25 min.
Fisk

Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber. Steg den i 2-3 min. på den ene side i lidt neutra (se video ovenover)l olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
32,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,5 g
Kulhydrat:
42,3 g
heraf sukkerarter:
14,1 g
Kostfibre:
11,2 g
Protein:
29,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?