0
Stegt kulmule med svampesovs, kål og kartofler
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Mælk, Gluten

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter
og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart
efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Skyl, og del evt. kartoflerne i halve.

Sæt dem over at koge i vand med rigeligt salt (1 spsk. pr. liter), og kog i ca. 10 min., til kartoflerne er møre.

kulmulefilet med skind
3 min.
Forberedelse af fisk

Drys salt og peber på kulmulefileterne, og dup skindsiden tør.

 

skalotteløgsvampe sovscitron
5 min.
Sovsen

Pil løget, og skær det i fine tern. Skyl svampene, og skær dem i skiver.

Sæt en pande over ved middelhøj varme. Kom olie og en lille klat smør på. Når smørret er bruset op, sauteres svampe og finthakkede løg i 2 min. 

Kom svampesovsen i, og giv den et opkog. Skru ned, og smag til med lidt salt, peber og lidt revet citronskal. Lad sovsen småsimre, mens du laver fisken.

 

kulmulefilet med skindsmørsnittet spidskål
10 min.
Fisk og kål

Sæt en ny pande over høj varme, og tilsæt olie og en klat smør, så det bruser op.

Kom kulmulefileter på med skindsiden nedad, og steg i 4-5 min..

Imens fisken steger, skrues op for svampesovsen. Tilsæt spidskål, og sauter i ca. 1 min., til spidskålen er faldet sammen. Sluk, og sæt sovsen til side. 

Vend fisken, steg i yderligere i 30 sekunder, og sluk for blusset. 

20 min.
Anretning

Tjek, at kartoflerne er færdige, og hæld vandet fra.

Server fisk, spidskål i svampesovs og kartofler ved bordet, eller anret på tallerkener. 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?