Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter
og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart
efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl, og del evt. kartoflerne i halve.
Sæt dem over at koge i vand med rigeligt salt (1 spsk. pr. liter), og kog i ca. 10 min., til kartoflerne er møre.
Drys salt og peber på kulmulefileterne, og dup skindsiden tør.
Pil løget, og skær det i fine tern. Skyl svampene, og skær dem i skiver.
Sæt en pande over ved middelhøj varme. Kom olie og en lille klat smør på. Når smørret er bruset op, sauteres svampe og finthakkede løg i 2 min.
Kom svampesovsen i, og giv den et opkog. Skru ned, og smag til med lidt salt, peber og lidt revet citronskal. Lad sovsen småsimre, mens du laver fisken.
Sæt en ny pande over høj varme, og tilsæt olie og en klat smør, så det bruser op.
Kom kulmulefileter på med skindsiden nedad, og steg i 4-5 min..
Imens fisken steger, skrues op for svampesovsen. Tilsæt spidskål, og sauter i ca. 1 min., til spidskålen er faldet sammen. Sluk, og sæt sovsen til side.
Vend fisken, steg i yderligere i 30 sekunder, og sluk for blusset.
Tjek, at kartoflerne er færdige, og hæld vandet fra.
Server fisk, spidskål i svampesovs og kartofler ved bordet, eller anret på tallerkener.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()