0
Quesadilla med kylling, peberfrugt, spinat med cremet avokado

Quesadilla med kylling, peberfrugt, spinat med cremet avokado

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, bryst i strimlerMexicansk krydderiblanding (stærk)
0 min.
Kylling

I en skål vendes kyllingestrimlerne med lidt mindre end halvdelen af krydderblandingen, lidt salt og lidt olie. Pas på, krydderblandingen er stærk!

 

rød peberfrugt
1 min.
Peberfrugt

Skyl, rens og skær peberfrugt ud i mundrette stykker. 

spinatcreme fraiche 18%
3 min.
Stegning

Varm en stor pande op ved middelhøj varme. Tilsæt kylling og marinaden, og steg i 2 min. Tilsæt peberfrugtstykkerne, og steg i 1 minut.

Vend halvdelen af både spinat og creme fraiche i retten, og sauter i 1 minut, så det hele bliver dejlig cremet. Skru ned, lad retten småsimre, og smag til med salt og peber.

avokadocreme fraiche 18%limeMexicansk krydderiblanding (stærk)
8 min.
Avokado

Mens kødet småsimrer, skrælles og skæres avokado i mundrette stykker. Kom den sidste halvdel creme fraiche i en skål, og rør lidt af krydderiet i efter smag. Vend lidt limesaft, revet limeskræl, salt og peber i sammen med avokadostykkerne, og smag til.

10 min.
quesadilla

Riv osten. Læg tortillas frem, og dæk halvdelen med lidt af osten, så lidt af kyllingefyldet, og top af med lidt revet ost. Fold den anden halvdel over, så der formes en halvcirkel. Start med at lave 2. 

Tag en stor pande, hvor der kan være to halve quesadillas på panden, og steg uden olie. Kom evt. låg over, for at få det til at gå hurtigere.

Steg 2 min. på hver side, og vend forsigtigt, så fyldet ikke falder ud. Steg i yderligere 1-2 min. Anret quesadillas på et fad, og hold dem lune ved at dække dem til.

Mens du steger to, kan du gøre de næste to klar til stegning. 

 

20 min.
Servering

Server straks de lune Quesadilla med avokado-creme til, og resten af den friske spinat, evt. vendt med lidt limesaft.  

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.

Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer. 

Vi bruger kun autentiske Tlayuda  100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?