Tag en stor gryde eller stor dyb pande, hvor der plads til alle kyllingestykker. Tænd på lidt over middelvarme, og tilsæt lidt olie. Krydr kyllingeskindet med salt, peber og halvdelen af krydderiposen. Læg kyllingestykkerne i gryden med skinsiden nedad. Skru ned til middelvarme, og steg i 5-6 min.
Kom perlespelt i en mindre gryde, og tilsæt vand samt et skud salt. Kog spelten i ca. 10 min.
Rens og skær markchampignoner i skiver.
Tilsæt en klat smør til kyllingestykkerne, og lad det bruse op. Kom svampene ved, og steg dem med, mens du vender kyllingebrysterne om i 1-2 min.
Tilsæt 1/2 dl vin eller lidt eddike og 1/2 dl vand pr. kuvert, og lad det hele stå og småsimre i ca. 3-4 min.
Skyl og rens spidskålen, og skær kålen i mundrette stykker.
Skyl æblet, skær det i små tern, og gem dem i en skål.
Skyl persillen, og hak den groft.
Tilsæt svampesauce til kyllingegryden, og rør den godt ud.
Skru ned, tilsæt den hakkede persille, og lad retten småsimre indtil servering.
Sæt en pande over middelvarme, og tilsæt olie, lidt salt og resten af krydderiblandingen. Steg spidskålen i 2 min.
Dræn perlespelten for vand, kom den på panden med kålen, og steg i yderligere 1 minut. Sluk, og smag til med salt og peber.
Smag kyllingegryden til med salt, peber og evt. lidt eddike.
Server den fyldige og lune speltsalat med den cremede svampekyllingegryde, og top det hele af med syrlige æbler i tern.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Skagenfood Secret krydderi er Skagenfoods egen særlige krydderiblanding, der er til perfekt til skaldyr, grillet hvid fisk og ikke mindst laks.
Ingredienser: Løgpulver, dildspidser, fennikel, korianderfrø, citronskal, timian, hvidløgspulver, urteboullion, sort og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.
Kundekommentarer ()