0
Stegt kylling med nye kartofler, revet parmesan og mormorsalat

Stegt kylling med nye kartofler, revet parmesan og mormorsalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nye kartoflersaltGryde
0 min.
Kog kartoflerne

Skyl/skrub de nye kartofler rene.

Kom dem i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Kog kartoflerne i ca. 5 min., og lad dem hvile i kogevandet i yderligere 5 min.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindsaltsort peberpande
2 min.
Steg kyllingen

Kom salt og peber på kyllingebrysterne. Sæt en pande over på middelhøj varme, og tilsæt olie. Når olien er varm, steges kyllingebrysterne med skindsiden nedad i ca. 5 min.

Tilsæt en klat smør, og lad den bruse op. Vend kyllingebrysterne, og steg dem i yderligere 4-5 min. Brug evt. en ske til at komme lidt af det smeltede smør henover kyllingebrysterne, mens de steger færdig.

Husk at tjekke, om kødet er gennemstegt, ved at prikke i det tykkeste sted på brystet. Kommer der klar væske ud, er kødet færdigt.

hovedsalatcitroncreme fraiche 18%agurkskål
6 min.
Lav mormorsalat

Mens kyllingebrystet steger, laves salaten, så husk at vaske din fingre.

Skyl og rens agurk og hovedsalat. Skær agurken ud i mundrette bidder, og bræk salaten i mindre stykker.

Vend creme fraiche med revet citronskræl, og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Vend til sidst salat og agurk i.

parmigiano reggiano (Parmesan)skål
12 min.
Kartofler

Når kartoflerne er færdige, hældes kogevandet fra. Kom dem i en skål, og vend dem med en sjat god olivenolie. Riv parmesan henover, og kom en masse friskkværnet peber på.

20 min.
Anretning

Server kyllingebrystet med de nye kartofler og den sprøde, cremede mormor salat.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?