0
Stegt kyllingebryst med syltede rødløg, nye kartofler og za’ataryoghurt

Stegt kyllingebryst med syltede rødløg, nye kartofler og za’ataryoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skind
1 min.
Krydr kødet

Krydr kødet med salt på begge sider, og lad det stå til senere.

kartofler
3 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

rødløg
10 min.
Sylt rødløget

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

yoghurt 3,5 %za'atar
15 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den godt med salt og krydderiblandingen.

20 min.
Steg kyllingen

Steg kyllingen i 1 spsk. olie i ca. 2 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve og kun lige netop er gennemstegt. Lad kødet hvile indtil servering.  Hæld overskydende stegesky fra panden i den saltede yoghurt.

Skær kødet i tykke skiver lige før servering.

spidskål
25 min.
Steg kålen

Flæk kålen i 1/8.

Sæt en pande over ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på skærfladerne, indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. 

Krydr kålen med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med kartofler, kål, syltet rødløg og yoghurt.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?