0
Stegt kyllingebryst med yoghurt-dressing, bagte løg og croutoner

Stegt kyllingebryst med yoghurt-dressing, bagte løg og croutoner

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skind
1 min.
Kødet

Krydr kødet godt med salt, og gem det til senere.

rødløgspidskålLys eddike
3 min.
Grøntsager

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pil løgene, og halvér dem. Skær ca. 1/4 af løgene i tynde skiver, kom dem i en skål og dæk med eddike. 

Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker. Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir sammen med resten af løgene.

Bag kål og løg i ca. 10 min. uden fedtstof, indtil det har fået godt med farve.

grove fuldkorns pita / somun
10 min.
Croutoner

Skær brødet i grove tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir. 

15 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt. Krydres med salt og peber.

yoghurt 3,5 %purløgcitron
25 min.
Dressingen

Bland yoghurt og citronsaft i en skål.

Hak purløget fint. Kom det i dressingen, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager i bunden af tallerkenen, anret kyllingeskiver henover og top med croutoner, syltet rødløg og dressing.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3301 kjl/789 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,7 g
Kulhydrat:
89 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
44 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?