0
Stegt kyllingebryst med yoghurt-dressing, bagte løg og croutoner

Stegt kyllingebryst med yoghurt-dressing, bagte løg og croutoner

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebryst uden skind
1 min.
Kødet

Krydr kødet godt med salt, og gem det til senere.

rødløgspidskålLys eddike
3 min.
Grøntsager

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pil løgene, og halvér dem. Skær ca. 1/4 af løgene i tynde skiver, kom dem i en skål og dæk med eddike. 

Skyl kålen, og skær den i mundrette stykker. Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir sammen med resten af løgene.

Bag kål og løg i ca. 10 min. uden fedtstof, indtil det har fået godt med farve.

grove fuldkorns pita / somun
10 min.
Croutoner

Skær brødet i grove tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir. 

15 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 5 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt. Krydres med salt og peber.

yoghurt 3,5 %purløgcitron
25 min.
Dressingen

Bland yoghurt og citronsaft i en skål.

Hak purløget fint. Kom det i dressingen, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager i bunden af tallerkenen, anret kyllingeskiver henover og top med croutoner, syltet rødløg og dressing.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3301 kjl/789 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,7 g
Kulhydrat:
89 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
44 g