Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Vask græskarret grundigt, halver det og fjern kernehuset.
Bemærk - det er ikke nødvendigt at skrælle græskarret, skrællen kan sagtens spises.
Skær herefter græskarret ud i grove chunks. Skræl løgene og skær dem i kvarte. Vend løg og græskar med god olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag grøntsagerne på en bradepande i ca. 25 min. til de har taget godt med farve og er blevet møre.
Skyl og skræl appelsinen og skær den i tynde skiver.
Vask persillen og pluk bladene af stilken. Snit stilkene fint med en skarp kniv.
Skyl og snit julesalaten i tynde strimler og bland dem med appelsin, persilleblade og persillestilke i en lille skål.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden på skindsiden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.
Smør en god klat creme fraiche ud på en tallerken og anret den stegte laks, de bagte grøntsager og appelsinsalaten ovenpå.
Velbekomme!
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kommentarer og forslag til opskriften