Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Pil det yderste lag af forårsløget, og skyl det sammen med fenniklen og kålen. Skær det hele i mundrette stykker, og varm en pande op ved høj varme.
Steg grøntsagerne over flere omgange i et par dråber olie, så de får godt med farve. Vend dem efterfølgende i en skål, og krydr med salt og peber.
Kom smørret i en kasserolle, og smelt det ved middelhøj varme. Smørret kan godt bruse meget op, så brug en kasserolle, der er stor nok. Lad smørret langsomt brune under jævnlig omrøring, så det ikke brænder fast til bunden. Når smørret har fået en sød, nøddeagtig duft, slukkes for varmen. Krydr smørret med salt, eddike og sukker. Det skal smage kraftigt salt, syrligt og sødt. Ligesom hvis man laver en alm. vinaigrette.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Steg fisken på den ene side i 30 sek. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 10 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 30 sek. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér fisken med kartoflerne, salaten og den brunede smørsovs.
Kundekommentarer ()