0

Stegt laks med couscous og harissabagte auberginer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergineharissapastehvidløg
1 min.
Bag auberginen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir. 

Skær auberginen i lange både og vend med harissaen og revet hvidløg.

Bag auberginen i ca. 20 min., indtil auberginen er mør. 

couscous
5 min.
Kog couscousen

Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med låg i 5 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i det med en ske og når det er afkølet let smuldres couscoussen fra hinanden.

forårsløgagurk
10 min.
Hak urterne

Skær agurken i skiver og hak forårsløget fint.

græsk yoghurt, 10%
15 min.
Krydr yoghurten

Kom yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.

laksefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

25 min.
Rør salaten

Vend couscousen med forårsløget, agurken og auberginen. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med couscousen og yoghurten.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?