
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand i ca. 15 min., indtil de er helt møre. Dræn kogevandet grundigt fra, og mos linserne med en stavblender eller et piskeris til hummusagtig tekstur. Krydr med chilien (pas på den er stærk), citronsaften, salt og 1 spsk. olie pr. person.
Krydr fisken med salt på alle sider, og gem den til senere.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Kom 1 spsk. olie, 1/2 spsk. balsamico og 1 tsk. sennep pr. person i en stor skål, og bland det rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Skyl peberfrugten og kålen grundigt. Skær bladene fra stilken på kålen og skær dem i mindre stykker. Halvér peberfrugten, kassér kernehuset, og skær frugten i mindre stykker på den lange led.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges peberfrugterne i 1 spsk. olie pr. person, indtil de bliver sorte på begge sider. Overfør dem til skålen med dressingen. Steg kålen på panden i ca. 30 sekunder, til de falder lidt sammen. Vend ligeledes kålen i dressingen.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og lad den hvile.
Fordel de cremede linser i bunden af en tallerken, og anret laks og salat henover. Top salaten med de ristede kerner.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften