0
Team DK Stegt laks med ratatouille og pasta penne

Team DK Stegt laks med ratatouille og pasta penne

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Nærringsfordeling pr. person

Energi: 574 kcal

Fedt: 22g

Kulhydrat: 53,2g

Protein: 34,6g

Kostfibre: 11,7g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
ASC laks med skind
1 min.
Fisken

Krydr fisken godt med salt på begge sider, og lad den stå ved stuetemperatur.

gulerodløgsquashflåede og hakkede tomaterratatouillekrydderitimianolie
3 min.
Ratatouille

Skyl gulerod og squash grundigt, og skær grøntsagerne i grove tern. Pil løget, og hak det groft.

Varm en fladbundet gryde op, tilsæt 1 tsk. olie og steg grøntsagerne i 4 min. Rør ikke for meget rundt i gryden til at starte med, således at grøntsagerne når at få en flot karamelliseret farve. Tilsæt tomat, krydderi, timian og ½ dl vand pr. person. Lad det hele simre i 15 min. Herefter kasseres timianstilkene, og retten smages til med salt.

penne pasta
15 min.
Pasta

Kog pastaen som angivet på pakken.

ASC laks med skind
20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og steg den i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, steges den 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

25 min.
Anretning

Anret ratatouillen henover pastaen, og top med den stegte laks.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Ratatouillekrydderi indeholder:

25 % basilikum, 25% timian, 25% havsalt, 15% rosmarin og 10% sort peber

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3980 kjl/951 kcal
Fedt:
25 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,45 g
Kulhydrat:
129 g
heraf sukkerarter:
45,9 g
Kostfibre:
14,2 g
Protein:
45,9 g