0
Stegt laks med syrlige beder og solsikkekerner

Stegt laks med syrlige beder og solsikkekerner

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Farvede beder
1 min.
Bederne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge, og læg rødbederne direkte heri. Lad dem koge, indtil de næsten ikke giver modstand, når man stikker en gaffel ned i dem. Hæld det kogende vand fra, hæld koldt vand over rødbederne, og træk straks skrællen af bederne med fingrene. Skær bederne i så tynde skiver som muligt.

ASC laks med skindsalt
3 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

sorghum
5 min.
Sorghum

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt, og kog dem i 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad sorghum dryppe af i en sigte i et par min.

solsikkekerner
10 min.
Solsikkekerner

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

ristet sesamoliecitronolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberpurløg
15 min.
Dressing

Rør sesamolie, citronsaft og revet citronskal sammen med de fleste af de ristede solsikkekerner og 1 tsk. olivenolie pr. pers. i en skål. Smag til med salt og peber. Hak purløg fint, og vend det i til sidst.

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

25 min.
Salaten

Vend bedeskiver og sorghum i sesamdressingen. Smag til med evt. salt og peber.

30 min.
Anretning

Server den stegte fisk med bedesalaten, og top med solsikkekerner.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2754 kjl/658 kcal
Fedt:
34 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,6 g
Kulhydrat:
49 g
heraf sukkerarter:
19 g
Kostfibre:
7,1 g
Protein:
36 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?