0
Stegt kuller med helbagt blomkål og catalansk bønnesalat

Stegt kuller med helbagt blomkål og catalansk bønnesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkål
1 min.
Blomkål

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skyl blomkål, skræl stokken, og skær et dybt kryds ned i bunden af stokken.

Læg blomkål med roden opad på et ildfast fad, hæld lidt olie udover, og krydr med salt.

Bag blomkålen i ca. 30 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.

butter beanssorte Leccino oliven, uden stentomatpassatabladsellericitronhvidløg
10 min.
Bønnesalat

Skyl sellerien, og hak den fint. Kom den hakkede selleri op i en skål sammen med drænede oliven og bønner. Pil hvidløget, og riv det ned i skålen sammen med skrællen fra citronen. Vend salaten godt rundt sammen med med salt og peber.

Hæld tomatpassataen i et fad, og krydr den med salt og 1 spsk. olivenolie pr. person. Anret salaten henover.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte sid, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og servér straks.

30 min.
Anretning

Servér fisken med blomkål og salat.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?