Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Skræl også knoldselleri, og skær den i tern. Kog begge dele helt møre i rigeligt vand.
Hæld vandet væk, og tilsæt lidt salt og 1/2 spsk. olivenolie pr. pers. Mos kartofler og knoldselleri med et piskeris, og smag til med salt og friskkværnet peber. Hold mosen lun under låg.
Kom de frosne ærter op i en skål. Kog lidt vand op i en elkedel, og hæld det over ærterne, så de tør op. Skyl salaten, og slyng den godt tør bagefter. Klip karsen fri af bakken. Dræn ærterne for vand, og vend ærter, salat og karse sammen i en skål. Tilsæt et godt skud fintrevet citronskal, lidt citronsaft og et par dråber olivenolie.
Dup fisken tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker. Krydr med salt og friskkværnet peber. Varm en pande op ved højeste blus, og tilsæt 1/2 tsk. olie pr. person.
Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3-4 min. på begge sider.
Rør krydderiblandingen sammen med yoghurten. Rør yoghurten løst ned i rodfrugtmosen, uden at yoghurten bliver helt rørt ud.
Anret mosen på en tallerken med den stegte fisk ovenpå og salat på siden.
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Mesclun er en blanding af små, spæde salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,
Kommentarer og forslag til opskriften