0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lyssej, Hasselnødder, Selleri, Mandler, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os start med

Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

 Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflersaltgryde med låg
1 min.
Kog kartofler

Sæt kartoflerne over i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt.

Bring i kog til de er møre efter ca. 8 minutter. Lad stå i vandet og hæld vandet fra lige inden servering. 

lyssejfilet med skindsalt
3 min.
Salt fisk

Skær fisken i portion størrelser og salt godt på kød siden. Sæt til siden indtil stegning. 

romesco krydderihvidløgyoghurt naturelsaltsort peberskålrivejern
6 min.
Lav dressing

Kom yoghurt i en skål bland romesco krydderiet op i. 

Pil hvidløg og riv halvdelen op i og smag til med salt og peber. 

spidskålhvidløghasselnødder
10 min.
Skær kål og nødder

Skær kålen i strimler og riv den anden halvdelen af hvidløget. 

Gør det klar til at blive stegt. 

Hak også hasselnødder groft.

lyssejfilet med skindsmørolivenolie, ekstra jomfru
13 min.
Steg fisk

Tag en stor pande og tænd på høj varme og tilsæt lidt olivenolie. 

Kom fisken på med skindsiden ned af og steg i 2-3 minutter.

Skru ned på middelvarme og tilsæt lidt smør.

Når fisken er næsten mælkehvid, vendes den og slukker for panden. 

spidskålhvidløghasselnødderolivenolie, ekstra jomfrusaltpande
17 min.
Steg kål

Tag en ny pande og tænd på høj varme. 

Tilsæt lidt olivenolie og hvidløget. 

Når det dufter af hvidløg, tilsættes kål strimler og bliver vendt rundt. 

Steg til det begynder at faldet let sammen, og tilsæt lidt salt og peber inden du slukker. Anret i et fad med hakkede hasselnødder på. 

20 min.
Servering

Server fisk med kål, kogte kartofler og den krydret dressing til. 

Velbekomme 

Bonusinfo

Romescokrydderi indeholder:

30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?