0
Stegt lyssej med kotabagt sedani og stegt grønkål

Stegt lyssej med kotabagt sedani og stegt grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Kota-ostcherry- eller blommetomaterhvidløg
1 min.
Bag kotaen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom tomaterne i et stort ildfast fad, vend dem med olivenolie, og krydr med revet hvidløg, salt og peber.

Placér kotaosten i midten, og bag retten i ca. 20 min., indtil tomaterne er blevet møre.

grønkålcitron
10 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over ved høj varme.

Steg kålen i lidt olie i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve, og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.

Vend med citronsaft, salt og peber lige før servering.

sedani, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken, og gem evt. lidt af kogevandet til senere.

lyssejfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Tilsæt lidt olie til panden, når den er godt gennemvarm.

Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og krydr godt med salt.

25 min.
Anretning

Overfør pastaen til fadet med den bagte kota med en hulske, og vend det godt rundt.

Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen, så pastaen ikke bliver tør, og smag retten til med salt og peber.

Servér kotabagt sedani med stegt fisk og kål.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
732 kcal
Fedt:
21,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
80,2 g
heraf sukkerarter:
11,8 g
Kostfibre:
16,2 g
Protein:
49,8 g