Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub kartoflerne grundigt eller skræl dem, hvis du foretrækker en lidt mildere smag. Skær kartoflerne i stave, og krydr dem med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg kartoflerne på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg dem til side.
Skræl glaskålen, skyl agurken, og skær begge i tynde skiver. Krydr dem med salt og 1 spsk. eddike pr. person.
Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv dem på den fine side af et rivejern ned i en lille skål. Tilsæt tahin, soya, 1/2 tsk. honning, 1/2 spsk. eddike og 1 spsk. olie pr. person, og smag til med salt og peber. Dressingen skal ikke være for tyk. Tilsæt evt. lidt vand for at give dressingen en flydende konsistens.
Vend dressingen i salaten lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege på den ene side i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Servér den stegte fisk med de bagte søde kartofler og salaten.
Kundekommentarer ()