0
Stegt mørksej med glaskål i ingefær-honning-sesam dressing

Stegt mørksej med glaskål i ingefær-honning-sesam dressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
søde kartoflerolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Søde kartofler

Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub kartoflerne grundigt eller skræl dem, hvis du foretrækker en lidt mildere smag. Skær kartoflerne i stave, og krydr dem med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg kartoflerne på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg dem til side.

glaskålagurkingefærtamari/soyatahinhvidløgLys eddikeolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Salaten

Skræl glaskålen, skyl agurken, og skær begge i tynde skiver. Krydr dem med salt og 1 spsk. eddike pr. person.

Pil hvidløget, skræl ingefæren, og riv dem på den fine side af et rivejern ned i en lille skål. Tilsæt tahin, soya, 1/2 tsk. honning, 1/2 spsk. eddike og 1 spsk. olie pr. person, og smag til med salt og peber. Dressingen skal ikke være for tyk. Tilsæt evt. lidt vand for at give dressingen en flydende konsistens.

Vend dressingen i salaten lige før servering.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege på den ene side i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér den stegte fisk med de bagte søde kartofler og salaten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?