Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt kartoflerne over i en gryde med vand og et godt skud salt, og kog dem i ca. 10 minutter.
Skær spidskålen 2 både pr. kuvert.
Tænd for panden på medium-høj varme, og kom olivenolie på. Læg kålene med skæresiden ned. Steg i 2-3 min. på hver skæreside, så kålen får en flot bruning.
Krydr med salt, peber og revet citronskal. Gør fisken klar, mens du steger kålen.
Skær mørksejen i portionsstykker, og kom salt og peber på. Tænd for panden på medium-høj varme. Kom olie på.
Læg fiskestykkerne på panden, og steg i 2-3 min.
Tilsæt en god klump smør, lad det bruse op, og skru ned.
Vend fisken, når den er blevet mælkehvid, lad den stege i 30 sekunder, og sluk så for blusset.
Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, og kartoflerne moses groft med en gaffel. Smag til med lidt citronsaft, en god klat smør, salt og peber.
Anret kartoffelmos og spidskål på et fad, og fordel hytteosten henover.
Drys med za'atar over retten.
Server med den stegte fisk til.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()