0
Stegt rødspætte i romesco med myntecouscous og saltet yoghurt

Stegt rødspætte i romesco med myntecouscous og saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
couscous
1 min.
Couscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene eller en gaffel. 

bladselleriskalotteløggulerodmynte
3 min.
Salat

Pil skalotteløget, og skræl guleroden. Skyl bladselleri og mynte grundigt, og afdryp begge dele for vand. 

Hak mynten groft. Resten af grøntsagerne skæres i så fine tern som muligt.

Vend det hele godt sammen med couscous, 1 spsk. olivenolie pr. person, salt og peber.

yoghurt 3,5 %romesco sovs
15 min.
Yoghurt og romesco

Hæld yoghurt i en skål, krydr den med salt, og lad den stå ude for at temperere.

Hæld romescoen i en kasserolle, og varm den stille og roligt op.

rødspættefilet
20 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 1 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med couscous, romesco og den saltede yoghurt.

Kommentarer og forslag til opskriften