0
Stegt rødspætte i romesco med myntecouscous og saltet yoghurt

Stegt rødspætte i romesco med myntecouscous og saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Bladselleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
couscous
1 min.
Couscous

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene eller en gaffel. 

bladselleriskalotteløggulerodmynte
3 min.
Salat

Pil skalotteløget, og skræl guleroden. Skyl bladselleri og mynte grundigt, og afdryp begge dele for vand. 

Hak mynten groft. Resten af grøntsagerne skæres i så fine tern som muligt.

Vend det hele godt sammen med couscous, 1 spsk. olivenolie pr. person, salt og peber.

yoghurt 3,5 %romesco sovs
15 min.
Yoghurt og romesco

Hæld yoghurt i en skål, krydr den med salt, og lad den stå ude for at temperere.

Hæld romescoen i en kasserolle, og varm den stille og roligt op.

rødspættefilet
20 min.
Fisk

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 1 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med couscous, romesco og den saltede yoghurt.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?