Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne, du behøver ikke at skrælle dem, skær dem i både og vend med lidt olivenolie, salt og groftkværnet sort peber.
Bag i ovnen ca. 20-25 min. til de er sprøde i kanterne og møre.
Skær pak choy i lange tykke strimler. Snit forårsløg super fint med en kniv. Skræl ingefær og riv det ned i en skål. Hak koriander groft med en kniv - både stilke og blade.
Tilsæt miso og tamari til skålen med ingefær og smag til med masser af limesaft og et drys sukker, så den bliver sur/sød.
Varm en stor pande op ved høj varme og tilsæt en smule olie. Fold fiskefiletterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Steg dem hårdt på panden, ca. 2-3 min på hver side og krydr med salt.
Tag fisken af panden og tilsæt pak choy. Steg hårdt og kort, ca. 1 min. så pak choy stadig er varmrå. Krydr med lidt salt.
Anret søde kartofler, fisk og pak choy på en tallerken. Kom marinade over fisken og slut af med et drys forårsløg og koriander.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kommentarer og forslag til opskriften