0
Stegt stenbider a la meunière med citron - kaperssmørsauce med persille

Stegt stenbider a la meunière med citron - kaperssmørsauce med persille

Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Stenbidere, Hvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
20 min.
Fisk:

Del fisken ved at skære dem ud i stykker på ca. 2 cm tykkelse. Krydr på begge sider med salt og peber og vend dem i hvedemel. Steg fisken på en stor pande med neutral olie. Når fisken er ved at tage farve på den ene side tilsættes et par klumper koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par minutter. Vend fisken (vær sikker på at den er flot og gylden - vi vender KUN én gang!) og steg nu videre mens du hele tiden "drypsteger" ved at tage smør fra panden med en ske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 3-4 minutter. Tag fisken af panden (panden skal bruges sammen med stegesmørret).

Kom fisken i et ovnfast fad- og hold det varmt, i en 150 grader varm ovn mens du laver saucen.

20 min.
Citron & kaperssauce:

På panden hvor fisken blev stegt tilsættes grofthakkede kapers og citronfileter. Lad det sautere i ca. 30 sekunder og tilsæt derefter skallen (kun det gule) samt friskhakket persille.

30 min.
Anretning:

 

Hæld saucen over fisken og server sammen med kogte pillede aspargeskartofler. Riv evt. lidt citronskal over kartoflerne lige inden du serverer og drys med friskhakket persille.

Fif: Her i Strandby dypper man den stegte fik i lidt eddike inden man spiser den - og det smager SKØNT.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?