0
Stegt svinekotelet i krydret tomatsovs og bagte kikærter

Stegt svinekotelet i krydret tomatsovs og bagte kikærter

Tilberedningstid:
50 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kikærter
1 min.
Kikærterne

Forvarm ovnen til 225 grader.

Dræn kikærterne for vand, skyl dem under vand, og ryst så meget væde ud af dem som muligt. Kikærterne skal tørres grundigt, hvilket kan gøres med enten viskestykke eller papir. Jo grundigere kikærterne tørres, des sprødere vil de blive. Fordel kikærterne ud på en bradepande dækket med bagepapir. Vend dem godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person. (Har du nogle tørrede krydderier som fx. timian, oregano eller chili, kan du sagtens blande dem i også). Spred elementerne sirligt ud på bradepanden, så de hver især kan få varme. Bag dem i ca. 30 min., og rør lidt rundt undervejs. Krydr med salt og peber. 

rød peberfrugtløgbladsellerirød chilikotelet af grisflåede og hakkede tomater
10 min.
Tomatsovsen

Krydr kødet godt med salt på begge sider.

Pil løget og skyl sellerien, peberfrugten og chilien. 

Hak grøntsagerne groft (sorter chilikornene fra, hvis retten ikke skal være for stærk). 

Varm en gryde op ved middelhøl varme. Steg kødet i ca. 2 min. i 1/2 spsk. olie pr. person på hver side, indtil det får godt med farve.

Tag kødet op af gryden, og steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de får lidt farve og bliver gennemsigtige. 

Hæld flåede tomater i gryden sammen med kødet, og lad retten simre i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

 

 

30 min.
Anretning

Servér de bagte kikærter med kødet og tomatsovsen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
36,5 g
heraf sukkerarter:
17,7 g
Kostfibre:
12,3 g
Protein:
36,5 g