0
Stegt svinekotelet i krydret tomatsovs og bagte kikærter

Stegt svinekotelet i krydret tomatsovs og bagte kikærter

Tilberedningstid:
50 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærter
1 min.
Kikærterne

Forvarm ovnen til 225 grader.

Dræn kikærterne for vand, skyl dem under vand, og ryst så meget væde ud af dem som muligt. Kikærterne skal tørres grundigt, hvilket kan gøres med enten viskestykke eller papir. Jo grundigere kikærterne tørres, des sprødere vil de blive. Fordel kikærterne ud på en bradepande dækket med bagepapir. Vend dem godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person. (Har du nogle tørrede krydderier som fx. timian, oregano eller chili, kan du sagtens blande dem i også). Spred elementerne sirligt ud på bradepanden, så de hver især kan få varme. Bag dem i ca. 30 min., og rør lidt rundt undervejs. Krydr med salt og peber. 

rød peberfrugtløgbladsellerirød chilikotelet af grisflåede og hakkede tomater
10 min.
Tomatsovsen

Krydr kødet godt med salt på begge sider.

Pil løget og skyl sellerien, peberfrugten og chilien. 

Hak grøntsagerne groft (sorter chilikornene fra, hvis retten ikke skal være for stærk). 

Varm en gryde op ved middelhøl varme. Steg kødet i ca. 2 min. i 1/2 spsk. olie pr. person på hver side, indtil det får godt med farve.

Tag kødet op af gryden, og steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de får lidt farve og bliver gennemsigtige. 

Hæld flåede tomater i gryden sammen med kødet, og lad retten simre i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

 

 

30 min.
Anretning

Servér de bagte kikærter med kødet og tomatsovsen.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
557 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,1 g
Kulhydrat:
36,5 g
heraf sukkerarter:
17,7 g
Kostfibre:
12,3 g
Protein:
36,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?