Forvarm ovnen til 225 grader.
Dræn kikærterne for vand, skyl dem under vand, og ryst så meget væde ud af dem som muligt. Kikærterne skal tørres grundigt, hvilket kan gøres med enten viskestykke eller papir. Jo grundigere kikærterne tørres, des sprødere vil de blive. Fordel kikærterne ud på en bradepande dækket med bagepapir. Vend dem godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person. (Har du nogle tørrede krydderier som fx. timian, oregano eller chili, kan du sagtens blande dem i også). Spred elementerne sirligt ud på bradepanden, så de hver især kan få varme. Bag dem i ca. 30 min., og rør lidt rundt undervejs. Krydr med salt og peber.
Krydr kødet godt med salt på begge sider.
Pil løget og skyl sellerien, peberfrugten og chilien.
Hak grøntsagerne groft (sorter chilikornene fra, hvis retten ikke skal være for stærk).
Varm en gryde op ved middelhøl varme. Steg kødet i ca. 2 min. i 1/2 spsk. olie pr. person på hver side, indtil det får godt med farve.
Tag kødet op af gryden, og steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil de får lidt farve og bliver gennemsigtige.
Hæld flåede tomater i gryden sammen med kødet, og lad retten simre i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
Servér de bagte kikærter med kødet og tomatsovsen.
Kundekommentarer ()