0
Stegt hvilling i selleripure med sprøde boghvedekerner

Stegt hvilling i selleripure med sprøde boghvedekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Knoldselleri, Mælk, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hvillingfilet med skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg til side.

knoldsellerisødmælk
3 min.
Puréen

Skræl sellerien, skyl den grundigt, og skær den i tern.

Kom selleriternene i en gryde og hæld mælk i, indtil det dækker. Lad retten simre i 15 min., indtil sellerien er helt mør. Rør i gryden undervejs, så mælken ikke brænder fast.

Blend selleri og mælk til en homogen masse, og smag til med salt og peber.

mandler
10 min.
Mandler

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

spidskålcitron
15 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, og flæk den i ottendedele.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kålstykkerne på skærefladerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side, indtil kålen får godt med farve og bliver mør ind til midten. Krydr med salt og citronsaft.

Ølandshvedeboller
20 min.
Fisken og bollerne

Rist eller bag bollerne som angivet på pakken.

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og servér straks.

30 min.
Anretning

Servér fisken henover pureen sammen med kål. Top med mandler.

Bonusinfo

Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?