Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Skyl squashen grundigt, og flæk den på midten.
Skyl bladbederne grundigt, og afdryp dem for vand. Skær stilken fra, og riv bladene ud i mindre stykker.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges squashen på skæresiden i 1 spsk. olie pr. person i ca. 30 sekunder, indtil den har fået en mørk overflade. Tag den af varmen, og steg efterfølgende bladbederne i 30 sek., indtil de har fået lidt farve, og er fladet lidt sammen.
Stil til side, og gem til senere.
Varm pureen op i en gryde, og tilsæt evt. lidt vand, hvis den er meget tyk. Smag til med salt og peber.
Skyl timian, og pil bladene fra stilken ned i en stor skål. Tilsæt 2 spsk. olie, 1/2 tsk. sennep pr. person, citronsaft, salt og peber, og rør det godt rundt. Skær den stegte squash i mindre stykker, og kom den i dressingen sammen med bladbeder og perlespelt. Riv osten henover, og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie. Steg fisken på den ene side i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og servér straks.
Kom tomatpureen i et fad, anret fisken henover, og servér salaten til.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()