0
Stegt kuller med broccoli i hoisinvinaigrette med peanuts og grillet citron

Stegt kuller med broccoli i hoisinvinaigrette med peanuts og grillet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflercreme fraiche 18%purløg
1 min.
Bag kartoflerne og lav toppingen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær et dybt kryds i kartoflerne, og vend dem godt med 1 spsk. olivenolie pr. person, salt og peber.

Læg kartoflerne i et ildfast fad, og bag dem i 35-40 min., indtil de er møre og rynkede i overfladen.

Hak purløget fint. Hæld creme fraiche i en skål, og krydr den med salt.

Lige før servering, hældes en skefuld creme fraiche ned i krydset på kartoflen, og der toppes med purløg.

broccolihoisin sauce (kinesisk sauce)peanutscitron
15 min.
Kog broccolien

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skær broccolien i buketter, og hak nødderne groft.

Kom broccoli i det kogende vand et par minutter før servering. Dræn dem for vand, og vend dem i hoisin, citronsaft og nødder.

kullerfilet med skind
40 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i store stykker.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på pande,n og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte siden og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Halvér citronen.

Tag fisken af panden, grill citronen på skærfladen, indtil den har fået godt med farve, og servér straks. 

45 min.
Anretning

Servér fisken sammen med kartofler og kål.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?