0

Stegt havkat med fyldte portobello og stegt spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscous
1 min.
Kog couscousen

Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med låg i 5 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i det med en ske og når det er afkølet let smuldres couscoussen fra hinanden.

portobellosvampeKota-osthvidløg
5 min.
Bag svampene

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Pil stokkene af svampene, og hak dem groft. Hak også fetaen groft, riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og bland det hele godt sammen. Krydr med lidt balsamico, salt og peber.

Kom svampene i et ildfast fad med den runde side nedad. Kom det hakkede fyld i svampene, og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået farve, og svampene er møre.

spidskål
15 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i lidt olie i ca. 1 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. 

havkatfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Steg fisken på en pand og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

25 min.
Rør couscousen

Kom spidskålen og couscousen i en skål og vend det godt sammen med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med svampene og couscousen.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
761 kcal
Fedt:
43,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
50,7 g
heraf sukkerarter:
3,8 g
Kostfibre:
6,3 g
Protein:
36,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?