0
Stegt torsk med grillet citron, farvede gulerødder, yoghurt og dild

Stegt torsk med grillet citron, farvede gulerødder, yoghurt og dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
farvede gulerødderhvidløg
1 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skrub gulerødderne under koldt vand.

Dæk en bageplade med bagepapir.

Spred gulerødderne ud på bagepladen. Vend dem i revet hvidløg og 1 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt.

Bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre og har fået godt med farve.

torskefilet med skind
10 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider og læg dem til side.

kartofler
15 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

dildsolsikkekerneryoghurt 3,5 %
20 min.
Forbered salaten

Rist kernerne på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Spred yoghurten ud på et fad, og krydr den med salt.

Hak dilden groft.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og halvér citronen. Steg den på skærefladen, så den får farve, og servér straks.

30 min.
Anretning

Anret de bagte gulerødder henover yoghurten, og top med dild og solsikkekerner.

Servér fisk, grillet citron og kartofler til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?