Denne bønne-vinaigrette giver masser af smag i form af syrlighed fra dressingen, umami fra tapenaden og sprødhed fra bønner og løg. Et godt modspil til den cremede mos og stegt fisk. Tricket er at komme bønner og dressing henover fisken og mosen, når du serverer.
Kom kålrabi i en gryde dækket med vand, og bring gryden i kog. Kog i 10 min., til kålrabien er mør.
Kom rigeligt vand og et godt skud salt i en ny gryde, og bring den i kog.
Skær enderne af bønnerne, og skyl dem.
Pil og skær skalotteløget i fine små tern eller ringe, så du har ca. 1 spsk. per kuvert.
Rens og hak dild fint.
I en mellemstor skål, bland lige dele olivenolie og eddike, og smag til med salt, peber, evt. honning og masser af revet citronskræl.
Kom de hakkede skalotteløg, dild og tapenade/pesto i, og vend rundt.
Tjek kålrabien, og sluk, hvis ternene er blevet møre og er til at mose med en gaffel.
Skær fiskestykkerne i portionsstykker. Krydr med salt og peber. Varm en pande op over middelhøj varme. Tilsæt lidt olie, kom fiskestykkerne på, og steg dem i 2 min.
Kog imens de snittede bønner i gryde nummer to, og kog i 6-8 min., til de er møre.
Tilsæt en klat smør til fisken, og lad det bruse op. Vend fisken forsigtigt, tæl til 30, og sluk for panden.
Hæld vandet fra bønnerne, og vend dem i dressingen med skalotteløg og tapenade/pesto
Hæld vandet fra kålrabien, og mos den groft med en gaffel sammen med en god klat smør og evt. et skvæt god olivenolie.
Smag til med citron, salt og peber.
Server mosen på bunden af et fad eller en tallerken med den stegte torsk oven på og bønner og den skønne dressing henover.
Velbekomme!
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()