0
Stegt torskerogn/laks med jordskokketzatziki og bagte kartofler

Stegt torskerogn/laks med jordskokketzatziki og bagte kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkergræsk yoghurt, 10%hvidløgbagekartofler
1 min.
Jordskokker og kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl eller skrub jordskokkerne grundigt under vand, flæk dem, og overfør dem til en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1 spsk. olie pr. person, krydr med salt, og bag dem i ca. 20 min., til de er møre, og har fået godt med farve. 

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en ny bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

Kom yoghurten i en stor skål, og krydr den med revet hvidløg og lidt salt. Vend jordskokkerne i yoghurten, når jordskokkerne har kølet lidt af.

torskerogn
10 min.
Torskerogn eller laks

Hvis du modtager torskerogn:

Krydr torskerognen godt med salt. 

Varm en pande op ved middel varme. Lad torskerognen simre i 1 spsk. olie pr. person og smørret i 7-8 min. på to sider, indtil den får godt med farve.

Rognen skal være gennemstegt, men må gerne have en rosa midte. 

Skær rognen i skiver, smag smørret og olien til med salt og citronsaft, og hæld det henover rognen.

Hvis du modtager laks: 

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 2 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

30 min.
Anretning

Servér rogn eller fisk sammen med jordskokker og kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?