Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl eller skrub jordskokkerne grundigt under vand, flæk dem, og overfør dem til en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1 spsk. olie pr. person, krydr med salt, og bag dem i ca. 20 min., til de er møre, og har fået godt med farve.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en ny bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Kom yoghurten i en stor skål, og krydr den med revet hvidløg og lidt salt. Vend jordskokkerne i yoghurten, når jordskokkerne har kølet lidt af.
Hvis du modtager torskerogn:
Krydr torskerognen godt med salt.
Varm en pande op ved middel varme. Lad torskerognen simre i 1 spsk. olie pr. person og smørret i 7-8 min. på to sider, indtil den får godt med farve.
Rognen skal være gennemstegt, men må gerne have en rosa midte.
Skær rognen i skiver, smag smørret og olien til med salt og citronsaft, og hæld det henover rognen.
Hvis du modtager laks:
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 2 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Servér rogn eller fisk sammen med jordskokker og kartofler.
Kundekommentarer ()