0
Grøn karry med gris og grønt
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmatisalt
1 min.
Sæt ris over

Kom ris i en gryde, og skyl dem godt. Dæk herefter med vand, så det står 1,5 cm over risene. 

Tilsæt et skud salt, og bring risene i kog under låg. Skru ned, og lad risene koge i ca. 8 min., indtil vandet er væk.

squashgulerødderforårsløghvidløg
3 min.
Skær grønt

Skær squash og gulerødder i mundrette bidder. 

Skær forårsløg i ringe på 0,5 cm tykkelse.

Pil og hak hvidløget fint. 

skinkekød i strimlerforårsløghvidløgsquashgulerødder
10 min.
Steg svinekød og grønt

Varm olie op i en wok eller dyb pande over middelhøj varme.

Når olien er varm, tilsættes hvidløg og forårsløg, og der steges i 30 sek. 

Tilsæt svinekød, og kom lidt salt ved. Steg i ca. 2 min., til kødet har skiftet farve.

Tilsæt gulerod og squash, og steg i yderligere 2-3 min.

Grøn thai-karry sovs
15 min.
Tilsæt grøn karry

Tilsæt den grønne karrysovs til kødet og grøntsagerne, og kog op. 

Skru ned, og smag til med salt, peber og sukker. 

basilikumpeanuts
20 min.
Servering

Pluk bladene af basilikum. 

Servér den grønne karrysovs sammen med ris, basilikum og peanuts, og spis straks.  

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?