0
Stegte bønner med kylling
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødløggulerødderingefærhvidløggrønne bønner
1 min.
Klargør grøntsager

Skær rødløget i skiver, skræl gulerødderne, og skær begge dele i mindre stykker.

Nip enderne af bønnerne.

Skræl ingefæren og hvidløg, og hak begge dele fint.

grønne bønner
5 min.
Grønne bønner

Bønner koges i 5-7 min. i letsaltet vand.

Kommes i en sigte og dryppes af indtil stegning.

Hopballe Mølle kylling, bryst i strimleringefærhvidløgrødløggrønne bønnergulerøddertamari/soyahoisinsauce
10 min.
Stegning

Varm 1/2 spsk. olie i en wok eller på en stor stegepande, og steg kyllingestykkerne ved høj varme i 3 min. Kom halvdelen af hvidløget og al ingefæren ved, og steg videre i 3 min.

Kom kyllingen over i en skål, og steg rødløg, resten af hvidløget, kogte grønne bønner og gulerødder i ca. 5 min. i den samme wok eller pande.

Kom kyllingestykkerne tilbage i grøntsagsblandingen, og tilsæt soya og hoisinsauce. Smag til med godt med peber og evt. salt, hvis soyaen ikke giver salt nok. Lad retten simre i ca. 5 min.

cashewnødder
30 min.
Anretning

Servér retten med cashewnødder som topping.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
350 kcal
Fedt:
14,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
19,3 g
heraf sukkerarter:
13 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
32,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?