0
Dunser med hjemmesyltet agurk og bagte kartofler

Dunser med hjemmesyltet agurk og bagte kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

agurk
1 min.
Agurk

Bland 1/3 dl eddike, 1/3 dl sukker og 1/3 dl vand pr. person i en kasserolle, og bring det i kog.

Skyl agurken, skær den i tynde skiver, og krydr dem med salt.

Når eddikelagen koger, slukkes der for varmen. Agurkeskiverne tilsættes og gemmes til senere.

små kartofler
10 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Skrub kartoflerne under vand, og spred dem ud på en bageplade, dækket med bagepapir. Vend kartoflerne i 1 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

spidskålkapersDunsen
20 min.
Kål og dunser

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Skyl kålen grundigt, og flæk den i 1/8 på den lange led. Steg stykkerne på den ene skæreflade i 1 spsk. olie pr. person med låg på i ca. 4 min., indtil de får godt med farve. Steg den anden flade side på kålen på samme måde.

Kom dunserne i et ildfast fad, og varm dem op som angivet på pakken.

Hak kapers groft, og kom dem godt ind i lagene på kålen sammen med salt og peber.

30 min.
Anretning

Server dunserne sammen med kartofler, kål, syltede agurker og en skefuld remoulade.

Bonusinfo

Frikadellen i nye grønne klæder! 

Dunsen er:
PLANTEDELLER AF BØNNER, ÆRTER, SVAMPE, SMAGT TIL MED SOLTØRREDE TOMATER

Dunsen kan spises kold eller varm. Er Dunsen frossen, så giv den 15 minutter i ovnen ved 180°C. Er den optøet, så giv den 5 minutter. Alternativt kan Dunsen steges 2-3 minutter på hver side på en pande i lidt god olivenolie.

Ingredienser:

Kogte gule flækærter*(20%), kogte kidneybønner* (20%), champignon*(20%), kartofler*, LUPINFLAGER*, vand, soltørrede tomater*(soltørrede tomater*, salt)(5%), rapsolie*, citronsaft*, chiamel*, hvidløgspulver*, salt, loppefrøskaller*, peber* *=Økologisk

100% GLUTENFRI! 

Cøliaki - Tema om gluteintolerance på NetPatient.dk

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?