0
Stegte flækkede auberginer i sesamcreme med syrlige bønner

Stegte flækkede auberginer i sesamcreme med syrlige bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Steg auberginen

Flæk auberginen i ottendedele, og krydr dem godt med salt og 1 spsk. olivenolie pr. person.

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg auberginen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på begge skæresider, og skindsiden, indtil den er helt mør.

citronhvidløgristet sesamolie
10 min.
Hummus

Dræn bønnerne for vand (uden at kassere vandet), og kom dem op i en skål. Pil hvidløget, og tilsæt det til bønnerne sammen med 1 spsk. olivenolie pr. person, citronsaften, sesamolien og lidt salt. Blend det hele med en stavblender. Hæld lidt af væden fra bønnerne tilbage i hummussen for at gøre den mere lind, og smag til, om den mangler ekstra salt.

bønner
20 min.
Kog bønnerne

Skær top og bund af bønnerne, og kog så bønnerne i saltet vand i 5-7 min. Vend dem herefter i citronsaft.

Ølandshvedeboller
25 min.
Lun bollerne

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Server auberginen med hummus, bønner og brød.

Bonusinfo

Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?