Pil løget, skyl squashen og fenniklen, og hak det hele fint.
Kom grøntsagerne på en pande ved middellav varme med 1 spsk. olivenolie. Lad dem sautere under omrøring i ca. 5 min. Grøntsagerne må ikke tage farve. Tilsæt de flåede tomater, lad retten simre i 5 min., og smag efterfølgende til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Varm en ny pande op ved middelhøj temperatur. Steg gnocchierne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min., indtil de får godt med farve.
Kom gnocchierne i tomatsovsen, og top med revet ost og rasp. Kværn en god mængde peber over retten, og bag den i ovnen i ca. 15 min, indtil retten har fået en gylden overflade.
Servér retten direkte fra ovnen.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften