0
Pasta i fad med porre i bechamel med bacon, tomater og hjemmelavet persillepesto

Pasta i fad med porre i bechamel med bacon, tomater og hjemmelavet persillepesto

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sødmælkorecchiette pasta
1 min.
Pasta og bechamel

Kog pastaen som angivet på pakken.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, og smag til med salt.

tomaterporrebacon i tern
10 min.
Pasta i fad

Forvarm ovnen til 200 grader.

Kom bacon i et ildfast fad sammen med den kogte pasta.

Pil det yderste lag af porren, flæk den, og skyl den grundigt. Skær den i stykker, så den passer i størrelse til fadet, læg den heri, og krydr med salt og peber. 

Skyl tomaterne, skær dem i kvarte, og anret dem henover porren. Hæld bechamel udover retten, og bag den i ca. 20 min., indtil den har fået godt med farve, og porrestykkerne er blevet helt møre.

Lad retten hvile i ca. 10 min. inden den serveres.

bredbladet persillehærvejsostsolsikkekerner
20 min.
Pestoen

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, og dup den evt. tør med et viskestykke, så så meget væde fjernes som muligt. 

Mort (eller finthak) persillen, kernerne, og osten sammen med 1 tsk. eddike og 2 spsk. olie pr. person. Smag til med salt.

50 min.
Anretning

Servér fadretten og top med pesto.

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?