Solsikkekernerne kan bruges ristede eller bruges til følgende dressing:
Blend kernerne sammen med 1 spsk. citronsaft og 1 spsk. olivenolie pr. person med en blender eller i en morter, indtil det bliver til en homogen masse. Hæld vand i, indtil blenderen får fat. Man skal kunne hælde dressingen, så den må ikke være for fast. Smages til med salt og citronsaft.
Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Skær det nederste del af rosenkålene fra, flæk dem på midten, og skyl dem grundigt.
Pil mandarinen, adskil bådene, og halvér dem.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kålene i 2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de får godt med farve på begge sider, og bliver møre. Overfør kålene til et stort fad, og krydr med salt og citronsaft.
Tilfør 1/2 spsk. olie ekstra pr. person til panden, og steg gnocchierne i 2 min. på hver side. De må gerne få en god brun farve på overfladen. Kom salvien ved gnocchierne, og steg yderligere 1 min., så salvien giver smag til gnocchien. Overføres til fadet med kålen.
Anret mandarin, syltet rødløg og revet ost henover fadet med gnocchi og kål, og afslut med solsikkedressing.
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()