0
Stegte gulerødder og svampe i hoisinsauce med ingefær, nudler og grønne bønner

Stegte gulerødder og svampe i hoisinsauce med ingefær, nudler og grønne bønner

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudlergrønne bønner
1 min.
Nudler

Start med at sætte en stor gryde godt saltet vand over at koge. Når vandet er klar, koger du nudlerne efter anvisning på posen.

Tag dem herefter op (men gem vandet), og skyl nudlerne i koldt vand.

Fjern stilken på bønnerne, og bring vandet i kog igen. Kog bønner 5-7 min., og køl dem straks ned i koldt vand.

gulerødderblandede svampeingefærsesamfrø
5 min.
Grønt

Skræl gulerødderne, og skrab skrællen af ingefæren med en ske.

Skær begge dele i strimler.

Rens svampene, og skær dem i skiver.

Find en stor pande eller wok frem, og varm den op ved allerhøjeste varme. Tilsæt lidt olie, og steg først gulerødderne hårdt og kort i 2-3 min.

Tør herefter panden af med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt ny olie, og steg svampene også 2-3 min. Tilsæt ingefær og sesamfrø til sidst, og lad dem stege med det sidste minut.

limethai basilikum / holy basil
30 min.
Anretning

Vend bønner, gulerødder, ingefær og svampe sammen med hoisinsaucen og smag til med salt og limesaft.

Anret dem ovenpå nudlerne, pluk basilikum ud over og spis gerne med pinde.

Velbekomme!

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?