0
Stegte koteletter med gnocchi og bagte blomkål med oliven

Stegte koteletter med gnocchi og bagte blomkål med oliven

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Bag blomkålen

Indstil ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kålen i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, krydr godt med salt og bag i ca. 25 min., indtil de har fået godt med farve, og er blevet møre.

persilleoliven, uden sten
10 min.
Forbered persille og oliven

Dræn oliven for væde.

Hak persillen groft.

kotelet af gris
15 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme. 

Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve, og lige netop er gennemstegt. 

citrongnocchi
25 min.
Steg gnocchien

Tag kødet af panden, og steg gnocchierne i ca. 3 min. ved jævnlig omrøring, indtil de har fået lidt farve.

Vend blomkålen med oliven, persille og citronsaft. 

30 min.
Anretning

Skær kødet i tynde skiver, og krydr godt med salt og peber.

Servér med blomkål og gnocchier. 

NB: På billedet er der benyttet grønne oliven, men du vil modtage sorte oliven.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2060 kjl/492 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,9 g
Kulhydrat:
38 g
heraf sukkerarter:
4 g
Kostfibre:
5,6 g
Protein:
33 g