0
Stegte brede bønner i cæsardressing med capresesalat

Stegte brede bønner i cæsardressing med capresesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
store pita / somun
1 min.
Rist croutoner

Skær brødet i små tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt, og overfør til fedtsugende papir. 

ansjosermayonnaiseparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Lav dressingen

Hak ansjoserne, og kom dem i en stor skål sammen med revet parmesanost og mayonnaise. Tilsæt 1/2 spsk. eddike pr. person og 1 tsk. sennep pr. person. Rør godt rundt, og hæld olivenolie (evt. den overskydende olie fra ansjoserne) i, indtil det bliver en tyk dressing.

brede bønner
15 min.
Steg bønnerne

Varm en pande op ved høj varme. Steg bønnerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5-7 min., indtil de har fået godt med farve. Krydr med salt og peber.

hjertesalat
20 min.
Forbered bønnesalaten

Pil bladene fra stokken på salaten.

Vend bønner, croutoner og salat i dressingen lige før servering.

tomaterfrisk mozzarella
25 min.
Forbered capresesalaten

Skær tomater og mozzarella i tykke skiver.

Krydr med salt og balsamico.

30 min.
Anretning

Anret tomater og mozzarella lagvist på en tallerken, og server bønnesalaten ved siden af.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?