0
Stegte plantedeller med dampede porrer og kapers/dild vinaigrette

Stegte plantedeller med dampede porrer og kapers/dild vinaigrette

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porresalt
1 min.
Dampet porre

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. 

Pil det yderste lag af porren, skyl den grundigt, kassér den øverste grønne del og halvér dem på den korte led. 

Kog porren i ca. 10 min. indtil den er mør, men ikke overkogt, så den falder fra hinanden. Kogevandet skal blot simre, når porren koges. 

hasselnøddekerner
5 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft og gem til senere.

kaperscitronolivenolie, ekstra jomfrusort pebersennephonningLys eddike
10 min.
Vinaigretten

Skyl dilden, afdryp den for vand, og hak den groft.

Dræn kapers for vand, og hak dem fint. Kom dem op i en skål sammen med dilden, og bland dem med 2 spsk. olie, 1/2 spsk. eddike, 1 tsk sennep, 1/2 tsk. honning pr. person, og smag til med salt, peber og citronsaft. 

gnocchi
15 min.
Gnocchien

Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie, og steg gnocchierne ca. 2 min. på hver side. De må gerne få en god brun farve på overfladen. Vend dem efterfølgende i vinaigretten. 

plantefars
20 min.
Dellerne

Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 3 boller pr. person, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side. 

krystal karl
30 min.
Anretning

Anret dellerne på tallerkener med den dampede porre ved siden af, og top dem med vinaigretten, revet citronskal og ost. 

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?