0
Stegte ris med kylling og rød spidskål

Stegte ris med kylling og rød spidskål

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Kom risene i en sigte, og skyl dem under rindende vand. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter.

2. Skær chili og forårsløg i tynde skiver. Skræl ingefær og skær i små tern.

3. Skyld spidskålen, halvér på langs og skær i tynde strimler.

4. Skær kyllingen i små mundrette stykker, krydr med salt og peber, og steg i olie i en wokpande ved høj varme i et par minutter. Rør kun 1-2 gange undervejs. Hæld de stegte kyllingestykker over på en tallerken, og sæt til side.

5. Tilsæt en smule olie til den meget varme pande, og steg ingefær, forårsløg og chilipeber i et minuts tid (Hvis der sidder sarte ganer med til bords, kan det være en god ide at vente med at tilsætte chilien som pynt). Tilsæt nu spidskål, og lad stege med et minuts tid.

6. Hæld de kogte ris i en sigte, og skyl godt i iskoldt vand. Dræn herefter risene godt, og hæld dem over den varme wok. Tilsæt kylling, rør godt rundt, og smag til med fiskesauce. Vurdér om der skal krydres med lidt salt og peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?