0
Stegte spæde spidskål med ansjoser og persillesovs

Stegte spæde spidskål med ansjoser og persillesovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

ansjoserpersillesødmælkhvedemel
10 min.
Persillesovsen

Tag ansjoserne op af olien, og hak dem groft. 

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. Steg ansjoserne i 1 spsk. olie, tilsæt efterfølgende 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Sluk for blusset, og smag til med salt. 

Skyl persillen, afdryp for vand, og hak den fint. Lige før servering varmes sovsen op, og persillen tilsættes. 

spidskålparmigiano reggiano (Parmesan)hasselnøddekernerLys eddike
20 min.
Kål

Skyl kålet grundigt, og varm en pande op ved høj varme. 

Flæk kålet på midten, og læg det på panden i 1/2 spsk. olie pr. person med skærfladen nedad. Kom et låg på, og lad det stege og dampe ved middelhøj varme i ca. 10 min., indtil kålet har fået rigeligt farve og er blevet helt mørt. 

Tag kålet af panden, og anret på et fad med skæresiden opad. Dryp med ca. 1/2 spsk. eddike pr. person, krydr med salt, og riv osten og nødderne henover. 

35 min.
Anretning

Servér det stegte kål med de kogte kartofler og persillesovsen.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?