0
Stegte svampe i polenta med æbler, brunet smør og mandler

Stegte svampe i polenta med æbler, brunet smør og mandler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød grønkålbrun mark-champignonøstershattemandler
1 min.
Salaten

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skyl svampene, afdryp dem for vand, og skær dem i kvarte.
Skyl kålen, og pil bladene fra stokken i mundrette stykker. Spred bladene ud på en bageplade dækket med bagepapir sammen med svampene og mandlerne. Vend det i 1 spsk. olie pr. person og lidt salt. Bag det hele i ca. 10 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. 

Skyl æblet, og skær det i tern. Vend ternene med de bagte grøntsager lige før servering. 

smørcitron
15 min.
Brunet smørsovs

Kom smørret i en kasserolle, og smelt det ved middelhøj varme. Smørret kan godt bruse meget op, så brug en kasserolle, der er stor nok. Lad smørret langsomt brune under jævnlig omrøring, så det ikke brænder fast til bunden. Når smørret har fået en sød, nøddeagtig duft, slukkes for varmen. Krydr smørret med salt, citronsaft og sukker lige før servering. Det skal smage kraftigt salt, syrligt og sødt. Ligesom hvis man laver en alm. vinaigrette.

polentamelhærvejsost
20 min.
Polentaen

Kom 200 g vand pr. person i en gryde, og kog det op. Når vandet koger, tilsættes 40 g polentamel pr. person, imens der piskes grundigt. Skru ned for gryden, og lad det småboble under låg i ca. 5 min. Rør gerne jævnligt. Lad derefter grøden hvile under låg indtil servering.

Tilsæt revet ost til polentaen, og smag til med salt. Polentamelet suger rigtig meget væde, så der skal evt. tilføres mere vand eller lidt mælk. Polentaen skal have samme konsistens som en tynd havregrød.

30 min.
Anretning

Servér polentaen med salaten, og top med brunet smørsovs.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?