0

Stegte svinekoteletter i flødesovs med svampe og skalotteløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

kotelet af gris
3 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme.

Vend kødet i hvedemel og steg det i lidt olie, indtil det får godt med farve på to sider. Det behøver ikke være gennemstegt. Tag kødet op, krydr med salt og peber og gem til senere.

skalotteløgchampignonsgulerod
5 min.
Skær grøntsagerne

Skær guleroden, svampene og løgene i grove stykker og overfør til gryden, hvor kødet har stegt og steg det, indtil det bliver godt branket under jævnlig omrøring.

fløde 9%
15 min.
Rør sovsen

Skru helt ned for varmen og kom kødet tilbage i gryden. Hæld fløden i gryden og lad det simre stille og roligt, indtil grøntsagerne møre.

Smag sovsen til med salt og peber.

cherry- eller blommetomaterlollo rosso
20 min.
Rør salaten

Skær tomaterne i halve og overfør til en stor skål. Krydr med salt, peber og 1/2 spsk. balsamico og 1 spsk. olivenolie pr. person. Vend det godt rundt og riv salatbladene i.

Smages til med balsamico, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér koteletterne med sovsen, kartoflerne og salaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?