0
Stegte koteletter i flødesovs med svampe og skalotteløg

Stegte koteletter i flødesovs med svampe og skalotteløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartofler

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge, og skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

kotelet af gris
3 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme.

Vend kødet i hvedemel, og steg det i lidt olie, indtil det får godt med farve på to sider. Det behøver ikke være gennemstegt.

Tag kødet op, krydr med salt og peber, og gem til senere.

skalotteløgchampignonsgulerødder
5 min.
Skær grøntsagerne

Skær gulerødder, svampe og løg i grove stykker, og overfør det til gryden, hvor kødet har stegt. Steg det, indtil det bliver godt branket under jævnlig omrøring.

fløde 9%
15 min.
Rør sovsen

Skru helt ned for varmen, og kom kødet tilbage i gryden.

Hæld fløden i gryden, og lad det simre stille og roligt, indtil grøntsagerne er møre.

Smag sovsen til med salt og peber.

cherry- eller blommetomaterromainesalat
20 min.
Salat

Skær tomaterne i halve, og overfør dem til en stor skål.

Krydr med salt, peber, 1/2 spsk. balsamico og 1 spsk. olivenolie pr. pers., og vend det godt rundt. Riv salatbladene i, og smag til med balsamico, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér koteletterne med sovs, kartofler og salat.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
683 kcal
Fedt:
29,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
13,8 g
Kulhydrat:
50 g
heraf sukkerarter:
16 g
Kostfibre:
8 g
Protein:
35,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?