Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager
Find alle ingredienser og redskaber frem
Sticky rice
Skær blomkålen i mindre buketter, og kør til helt små stykker i en foodprocessor, så det ligner ris.
Hak hvidløg fint, og skær forårsløg i tynde skiver.
Skær peberfrugten i mindre stykker.
Kom herefter alle ingredienserne til stickyrice i en gryde, og varm det op, indtil osten smelter.
Laks
Træk skindet af laksen, og skær den i tern a 2x2 cm.
Skræl ingefær, og riv den og hvidløg fint.
Rør ingefær og hvidløg sammen med teriyaki.
Vend laksestykkerne i marinaden, og steg dem på en pande i olie ved middel varme i 3-4 minutter. Panden må ikke være for varm, for så brænder marinaden på. Vend laksestykkerne undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
Gulerodssalat
Lav strimler af de skrællede gulerødder med skrælleren, eller snit gulerødderne fint.
Kom edamamebønner op i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i 5 minutter.
Kom edamamebønner og gulerodsstrimler i en skål.
Skræl ingefær, og riv ingefær og limeskal i skålen med presset limesaft og soya.
Vend salaten godt sammen, og top med koriander.
30 min.
Anretning
Servér stickyrice som bund, med topping af gulerodssalat og laks.
Kommentarer og forslag til opskriften
Bonusinfo
Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.
Kommentarer og forslag til opskriften