0
Torsk i skysauce med bagt grønt, ramsløg og grillet citron

Torsk i skysauce med bagt grønt, ramsløg og grillet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader. Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

gulerodforårsløgsøde kartoflerolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
3 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget, skræl gulerødder og de søde kartofler, og skyl det hele grundigt under vand. Skær rodfrugterne i grove stykker, og lad forårsløget være helt. Læg grøntsagerne på en bradepande dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, salt og peber, og bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er møre. 

ramsløgcitron
15 min.
Sovsen

Skyl ramsløg og citron grundigt, og afdryp for vand. 

Halvér citronen, hak halvdelen af ramsløget fint, og skær resten i lange blade. 

Kom skysovsen op i en kasserolle, og varm den stille og roligt op. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den er lidt tyk eller kraftig i smagen. Tilsæt det finthakkede ramsløg, og smag til med salt og peber. 

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

Læg citronen på panden med skærefladen nedad, og rist den, indtil den har fået en mørk overflade. 

30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager på tallerkener med fisken og sovsen henover, og top med ramsløgsstrimlerne. Pres citronsaften henover fisken. 

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?