0
Sursød kulmule med chili, rødløg og rød peberfrugt

Sursød kulmule med chili, rødløg og rød peberfrugt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet uden skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i ca 1/2 cm. tykke skiver. Krydr skiverne med salt, og gem dem til senere.

grønne linser
5 min.
Kog linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

appelsinrødløgrød chilirød peberfrugt
10 min.
Hak grøntsagerne

Hak rødløg, chili (pas på med mængden - den er stærk) og peberfrugt i tynde strimler.

Skær kødet på appelsinen i tynde skiver.

citronSød chilisauce
20 min.
Steg grøntsagerne

Varm en pande eller gryde op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges rødløg, chili og peberfrugt i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil det hele får godt med farve. Tilsæt fisk, appelsin, og sweet chili sauce. Rør forsigtigt rundt i et par min., indtil fisken begynder at flage.

Sluk for varmen, og smag til med salt, peber og citronsaft.

25 min.
Anretning

Fordel linserne i skåle, og anret fiskeretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.