Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i ca 1/2 cm. tykke skiver. Krydr skiverne med salt, og gem dem til senere.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Hak rødløg, chili (pas på med mængden - den er stærk) og peberfrugt i tynde strimler.
Skær kødet på appelsinen i tynde skiver.
Varm en pande eller gryde op ved høj varme.
Når panden er rygende varm, steges rødløg, chili og peberfrugt i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min., indtil det hele får godt med farve. Tilsæt fisk, appelsin, og sweet chili sauce. Rør forsigtigt rundt i et par min., indtil fisken begynder at flage.
Sluk for varmen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Fordel linserne i skåle, og anret fiskeretten henover.
Kundekommentarer ()